Skip to content

1ª Gala DeviCAT

Els principals ‘stakeholders’ públics i privats van triar un emblema de la cultura catalana per a celebrar l’èxit d’un treball col·lectiu que ha posicionat a Catalunya com la regió europea més atractiva per al sector del videojoc.

L’associació catalana d’empreses de videojocs DeviCAT, va reunir el dia 20 de desembre de 2022 al Saló dels Miralls del Gran Teatre Liceu, als principals actors d’un ecosistema creatiu que no para de créixer a la ciutat.

La Gala del Videojoc Català, es va fer amb la col·laboració Direcció General d’Innovació i Cultura Digital de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i El Periódico, per a reconèixer tres iniciatives públiques i privades que han contribuït de manera singular i única al desenvolupament i projecció internacional del sector català del videojoc. 

L’aliança de DeviCAT amb una institució cultural com el Liceu i amb un líder d’informació com El Periódico, posa de manifest que el sector ambiciona un paper més rellevant en el discurs de la societat catalana. 

Els tres esments especials atorgats pel sector en aquest esdeveniment recauran en iniciatives pioneres en els àmbits empresarial, formatiu i públic.

El primer reconeixement ha sigut per a l’estudi Ubisoft Barcelona, que en 2023 arriba a els 25 anys d’història i que constitueix la primera aposta d’una empresa internacional pel talent català. Un salt al buit que la realitat actual ha convertit en una aposta visionària.

El segon reconeixement atorgat a una iniciativa formativa també pionera, el màster en creació de videojocs de la Universitat Pompeu Fabra. El programa, que és una de les ofertes formatives més reconegudes d’Europa, va obrir les portes a la creació a Barcelona de moltes altres iniciatives que avui conformen un ecosistema de talent fonamental per al desenvolupament empresarial.

El tercer i últim reconeixement del sector ha sigut cap a la labor de suport i acompanyament realitzada pels diferents equips de l’Institut Català d’Empreses Culturals (ICEC). L’entitat, dependent del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, porta més d’una dècada creient en les possibilitats de desenvolupament d’aquesta indústria al país, i creant polítiques, eines i formats de suport que impacten de manera positiva i directa a tota mena d’entitats i projectes relacionats amb la creació digital i de videojocs.