Skip to content

Barcelona, capital dels videojocs

Article de Pasqual Batalla Duran, COO de Socialpoint, un estudi de Zynga i Take-Two Interactive, per a l’InfoPROA del 18 d’octubre del 2022-DeviCAT

Segons Newzoo, la indústria dels videojocs a escala mundial supera en ingressos a la indústria de la música i cinema plegades.

Però quin és l’estat de la indústria a casa nostra?

El passat mes de setembre, l’Agència per la Competitivitat de l’Empresa ACCIÓ publicava la píndola sectorial dels videojocs a Catalunya. Espanya es posiciona desena a escala mundial, amb 2.330 milions de dòlars i quasi 30 milions de gamers. Catalunya juga fort i representa més del 50% de la facturació espanyola. A més, un 40% de les principals empreses del sector tenen presència a casa nostra.

I com hem aconseguit ser un dels referents internacionals del sector?

La clau és tenir un ecosistema que es retroalimenta. D’una banda, disposem de bon talent local, fruit d’un teixit d’universitats i escoles especialitzades de qualitat. D’altra banda, Barcelona té una gran capacitat d’atraure talent extern, seduït per l’excel·lent qualitat de vida. Cal sumar un dens teixit empresarial, en el qual destaquen startups, l’aposta per les noves tecnologies i iniciatives com el 22@, Barcelona Activa, ACCIÓ, DeviCat, GameBCN o el Mobile World Congress.

Podríem pensar que ja ho tenim tot, però des de Socialpoint creiem que encara tenim reptes al davant…

És importantíssim continuar reforçant l’ecosistema i fer una coordinació eficaç dels diferents agents. També veiem necessari millorar el sistema de finançament a nous projectes on, per exemple, ens podem inspirar en el model finlandès, que ha obtingut grans resultats. I per què no somiar amb tenir la millor universitat del món especialitzada en videojocs o un esdeveniment de renom mundial? Finalment, cal apostar per una major diversitat del talent que representi tots els públics i gustos. Tot plegat fomentaria més casos d’èxit a Catalunya, més llocs de treball qualificat i un millor posicionament en una indústria amb creixement i futur.

InfoPROA 18 d’octubre del 2022-DeviCAT